Z článku o strave v najnovšom Vele (3/09) mi nie je celkom jasné: Ako
by sa mal stravovať priemerný Cykloturista, ktorý je na niekoľkodňovom
cyklistickom putovaní? Ide teda o mnohohodinový výkon v aeróbnom pásme
pár dní po sebe, s možnosťou dostatočného stravovania
v reštauráciách. Z čoho by mala/mohla pozostávať jeho strava –
raňajky, obed, večera? Nehľadám nejaké presné lekárnicko-pretekárske
rady, ale skôr základné odporúčania. Ďakujem.
Článek z březnového Vela, který zmiňujete, byl věnován pouze stravě těsně před, při a po pohybové aktivitě, přičemž zde byly uvedeny názorné příklady pro hodinovou intenzivnější jízdu, ale také pro dvou-, čtyř a třeba i osmihodinovou vyjížďku nízkou intenzitou, tedy v aerobním pásmu. Najdete tam tedy odpověď i na část Vašeho dotazu. Na druhou nelze dát stručnou odpověď, doporučím Vám tedy proto Velo 5/08, kde byla podobným způsobem podrobně zpracována strava pro celý den.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT