Lehké chrániče kolen a loktů Poc VPD Air Flow

7.8.2024
V horkých letních dnech se vyplatí mít lehké, dobře větrané oblečení, stejně tak boty i přilbu. Na trailové nebo tvrdší ježdění je v případě pádu dobré obléci i chrániče. Ty jsou často dost robustní, špatně větrané a tělo se pod nimi potí. Proto Poc vyvinul lehké kolenní a loketní chrániče VPD Air Flow. Samozřejmostí je splnění normy EN 1621-1, Level 1, což odpovídá nárazu o energii 50 J.

 

TEST Poc VPD Air Flow

 

 

Stavebním kamenem všech chráničů Poc je VPD (Visco-Elastic Polymer Dough), což je měkký, poddajný materiál, který se umí přizpůsobit obepínanému tvaru. V případě pádu VPD ztuhne, čímž absorbuje energii nárazu a utlumí tak jeho dopad. Tento efekt je reverzibilní, takže po chvíli se VPD vrací opět do měkké podoby.

 

 

Kolenní chrániče VPD Air Flow se skládají z tenkého strečového návleku, do kterého je všit profil z VPD. Chrániče nemají žádné upevňovací pásky, protože drží na noze díky pružnosti návleku. Ten dosahuje až do půlky stehen, a navíc je zevnitř opatřen gumovou protiskluzovou mřížkou. K mému překvapení chrániče pěkně obejmuly nohu a nesjížděly, takže jsem na ně po celou dobu ježdění nemusel sahat. Díky pružnému návleku a pouze dvěma švům jsem o nich vůbec nevěděl.

 

 

Loketní chrániče mají stejné provedení jako kolenní, jen jsou ergonomicky tvarované na paži. Ochranný profil zakrývá celý loketní kloub a asi dvě třetiny předloktí. Strečový upevňovací rukáv je opět zevnitř pogumovaný a dosahuje do poloviny paže.

 

 

Nasazování loketních chráničů je o poznání náročnější. Chybí druhá pomocná ruka. Důležité je neztratit trpělivost a opravdu dobře je nasadit. Potom se totiž nekroutí, netlačí a nesjíždějí. Poc VPD Air Flow jsou lehké a dobře větrané chrániče, které najdou uplatnění nejen v letních měsících. Díky kompaktním rozměrům a měkkému provedení je lze používat i pod oblečením a na jiné sporty.

Připravil: Matěj Stejskal

 


TECHBOX

  • velikosti XS, S, M, L, XL
  • cena 3640/3140 Kč (kolena/lokty)

web produktu

 

plus

  • velmi lehké, poddajné a pohodlné chrániče
  • dobré odvětrání
  • bezproblémové usazení i při dlouhém šlapání

 

minus

  • loketní se hůře nasazují

 


FOTOGALERIE

 


 

 

oblast dotazu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu