Důraz na pohodlí: kraťasy Ekoi Gravel Poches Cargo Perf

3.8.2024
Designované ve Francii, kde je i domovina značky Ekoi, vyrobeny v Itálii z italských materiálů. Tohle je pozitivní zjištění, to důležitější se ale skrývá ve zpracování kalhot.

 

TEST Ekoi Gravel Poches

 

Zejména u vložky. Výrobce tu zohledňuje určení kraťasů pro terén, konkrétně pro gravel, a cílí na komfort, abychom vydrželi v sedle co nejdéle. Vychází z předpokladu, že čím vyšší je cyklista, tím je také těžší. Proto se s velikostí rozšiřuje vložka (15,5, 16,5 a 17,5 cm), ale hlavně roste hustota v ní zastoupeného gelu (85, 100 a 120) na exponovaných místech. Ten se pak nebortí, neprosedne, nabídne stejné pohodlí bez ohledu na hmotnost jezdce. Vložka je elastická, odvětraná. Důmyslně je propracovaný i střih – šle a podbřišek jsou síťované, nechybí vnější kapsy na stehnech a bedrech.

 

 

 

Po prvním oblečení pocítíte kompresi materiálu, kraťasy přilnou k tělu. Je to svíravé, ale příjemné. Vše sedí, jak má, nezmění to ani propocení, déšť anebo šlapání či divoké pohyby v sedle v těžkém terénu. Dobře odvětrává nejen materiál kalhot, ale nepařili jsme se ani na vložce. Kapsy na stehnech jsou snadno přístupné a praktické. To největší kouzlo ale předvedla vložka.

 

 

Často se mi stává, že je v kraťasech našita buď moc dopředu, nebo dozadu, anebo je příliš úzká. Tady jako by mi ji někdo umístil na míru, nejširší část je přesně pod sedacími kostmi. A je neskutečně pohodlná. Výrobce ji označuje jako šestihodinovou, tedy vhodnou pro dlouhé švihy. Podepisuji s dodatkem, že na kratších doslova exceluje. Potěší i její design, byť jde o plochu, co při své práci hostí holý zadek.

Připravil: Rudolf Hronza

 


TECHBOX

  • materiál 71 % polyamid, 29 % elastan
  • velikosti S–XXL
  • barvy černá, khaki a modrá
  • cena 2120 Kč

web produktu

 

plus

  • vynikající vložka
  • padnoucí střih
  • kapsy na stehnech a bedrech

 

minus

  • pocení pod širokým lemem nohavic

FOTOGALERIE

 


 

 

oblast dotazu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu