Podzimní Bahno 2018

10.11.2018
mapa není k dispozici

Datum / čas
10.11.2018
Celý den

Místo konání
Karlovy Vary

Kategorie

příchozí akce se mohou zúčastnit příchozí

www adresa závodu http://bahno.ambike.com

pořadatel A.M.bike, z.s.
bahno@ambike.com
777 565 492
http://ambike.com


Podzimní Bahno je tradiční, dnes již kultovní seriálový “zavírák” bikerské sezóny. Má poměrně dlouhou historii – koná se každoročně od roku 2002 a jeho organizátoři, kteří jsou sami náruživými vyznavači horských kol, jsou od roku 2000 zároveň pořadateli srpnového Karlovarského AM bikemaratonu, nejmasovější cyklistické události regionu.
Tato MTB časovka s individuálním startem po 1 minutě je vhodná pro cyklisty každého věku – vypsáno je 16 kategorií! Poměr délky, převýšení a technické náročnosti trasy je volen tak, aby většina kategorií strávila v sedle cca 3/4 hodiny. V případě nejmenších dětí jde především o to, aby vstřebaly atmosféru kolem závodu, v pohodě si zasoutěžily bez stresujícího vlivu přemrštěných ambicí rodičů a zvykaly si na způsob organizace a průběhu podobných podniků, aby pak v pozdějším věku tyto zkušenosti zúročily. Naopak žákovské a juniorské kategorie nijak nešetříme. Závodí na stejném okruhu jako kategorie dospělých, což tuto akci odlišuje i od tak prestižních podniků, jako je Český pohár. Máme za to, že tento náš postoj je pro cyklistický dorost přínosem, což nám mladé naděje svými výkony potvrzují.
Závod se jede za každého počasí s výjimkou životu nebezpečných situací a kalamit.
Vyhlášení vítězů závodu proběhne po dojetí všech závodníků a zpracování výsledků v sále nedaleké restaurace.
Trať závodu je vyznačena nejpozději v den konání 2 hodiny před startem první vlny, většinou však už odpoledne předchozího dne.
Akce má i svoji březnově-dubnovou variantu – Jarní Bahno, které otevírá (přinejmenším regionální) bikerskou sezónu. Nejedná se už ovšem jen o časovku, ale čtyřdílný o seriál, jehož závěrečný závod je shodný s podzimní Časovkou.

Stejně jako na jaře bude mít závod i NEPOVINNOU běžeckou a “canicrossí ” část.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu